Twilight

Såg på en annan blogg att Twilight redan kommit ut på dvd... Hur lång tid tog de, två månader? Tre? Ännu en film drabbad av finanskrisen, såväl som filmvärldens egna finanskris...
Såg att The Day The Earth Stood Still oxå kommit ut på dvd för ett par dar sen, men det hör inte hit.
Men nu när Twilight tillome kommit ut på dvd så får jag dra tummen ur röven och börja läsa boken! Köpte den samtidigt som den kom på bio, men har inte tagit mig tid att börja läsa!
Så nu får det fan va dax :)



Twilight. Skulle inte ens drömma om att läsa den på svenska. Vårt språk FÖRSTÖR böcker, filmer, spel, ALLT!


Väntar fortfarande på att få sällskap så jag kan fortsätta köra F.E.A.R för övrigt ^^
Skriver nog senare ikväll!

Hörs senare!
//Alexander

Historisk händelse...

Det här är helt sjukt. Det här är första gången i mitt "vuxna" liv som detta händer.
För första gången sen jag var 8 år, var på Grönan och blev rädd för "House of the Dead" så har jag blivit så skakad av ett SPEL så jag inte ens unde FORTSÄTTA! Förutom enorma hus-spindlar som konstant försöker äta upp mig så är det här det läskigaste jag Nånsin sett!
Spelet heter F.E.A.R. (First Encounter Assault Recon) och man är typ en militär som "tar hand om" paranormala aktiviteter. Det är inte som i Resident Evil att det springer runt zombies överallt, utan det är sjukt psykiskt läskigt!

Tänk såhär, du går runt helt ensam i ett industribyggnads-område. Det är övergivet och näst intill kolsvart. Du har en ficklampa, men den går bara att använda nåra minuter och sen så behöver den laddas upp igen. Det är ingen musik, men du hör ett konstant muller i bakgrunden, som om vadsomhelst kan hända närsomhelst. Nu kommer dom TVÅ värsta sakerna. 1. ALLT du stöter på gör Jättehöga ljud. Går du in i en hylla så låter det som fan och saker faller ner från hyllan så du hoppar till/skiter på dig och börjar skjuta som en galning på dendär jäkla burken som föll, eller vad det nu var. Sen är det bara att byta underkläder och fortsätta smyga framåt. För man vågar helvete inte gå fort...    2. Det kan ibland ta Väldigt lång tid innan du verkligen kommer fram til nånting. Men eftersom tiden innan du hittar nånting varierar så stort så är man jättehypad Hela tiden och bara väntar på att nånting ska komma. Och ibland, bara för att vara extra förjävlig, så flashar det ibland förbi en bild på nått flått ansikte eller nått annat jävligt creepy. Har ni sett dendär flash-filmen där det är jättefin naturmiljö och man ser en bil åka på vägen och så spelas det nån slags lugn pojkbands-musik? Och så helt plötsligt så dyker det upp nått creepy zomiehuvud och skriker som fan?  Tänk att bli utsatt för dethär Flera gånger under varje bana! Bilden finns inte ens där en sekund, men tillräckligt för att man skja kunna se va det är och ge ringmuskeln en riktig utmaning...

Och det är inte så att man slappnar av när man väl kommer fram till det man söker, för helt plötsligt så dyket det upp en silluett av en liten flicka som långsamt går mot en, och samtidigt som hon går mot en så börjar hela skiten brinna runt henne. Flickan och infernot kommer närmre och närmre dig och det hjälper inte ett dugg hur mycket du än skjuter på henne, så om man inte sitter och skakar så mycket så man knappt kan kan röra kontrollen (som jag gjorde för övrigt!) så får man springa som en galning bakåt och kasta sig ut genom ett fönster. Väl där ute så blir man mött av resten av sitt team. Men den trösten har man inte länge, för dom försvinner spårlöst och så börjar hela skiten om igen. Fast jag vet inte exakt vad som händer efter det för jag har inte vågat ta mig längre än så...



Och ibland så går man igenom sånnahär underbara områden... Bidrar inte alls till paniken och pulsen som går i 180...


Det här är helt otroligt, det har aldrig hänt förut att jag inte ens vågat fortsätta, utan stängt av!
Jag har fortfarande ont i magen, satte mig in så jäkla mycket i dedär så jag är fortfarande lite skakig... Får hoppas att jag får sällskap sen så jag kan låta nån annan spela och bara kolla på, för då blir det nog mer som en film och då ska det nog inte vara nå problem xD
Eller så går jag helt enkelt och köper blöjor och fortsätter själv... Får se hur det blir =P


Hörs senare!
//Alexander

Funkar inte...!

Nån som kan säga varför alla ändringar på bloggen inte syns på bloglovin'?
Jag har ändrat alla kodmallar, men det funkar inte... Vad gör jag fel?

Repetition


Idag körde vi Äntligen igång!

Jag, nicke o micke åkte till skolan för att låna en kamera och börja filma min kortfilm.
Men när vi kom dit så var det ingen som ville hjälpa till, för egentligen ska dom bara ge ut kameror vissa tider på dagen och nu var det försent för idag. Blev jävligt nervös, för filmen ska vara klar den 11, men den 8e åker ja till sthlm så den helgen kan ja ju inte jobba nånting, så jag är rejält stressad redan. Skulle vi missa denhär dagen så kanske hela projektet skulle falla på det. Som tur va så kom Anneli förbi och lyckades få dom att låna ut en kamera så att vi kunde köra igång.

Jag måste medge, jag var rätt orolig för hur det skulle gå. Eftersom jag inte gjort dethär sen Riga för 1 ½ år sen så va ja inte helt säker på vad ja skulle göra, och det hjälpte inte att jag aldrig sett varken nicke eller micke agera framför kameran utifrån ett manus förut. Det blev rätt jobbigt i början oxå, de visste inte helt hur de skulle vara och det blev mycke fnitter och lite oseriöst. Men efter ett tag så började vi samarbeta otroligt bra alla tre och märkte verkligen hur allt började forma sig! Vi kom fram till att de bästa sättet att vänja dom till att göra detta framför kameran är att helt enkelt spendera hela denhär dagen till repietiton och bara filma hela tiden. Och det verkar ha vart den perfekta planen, för det blev så otroligt bra så man rös ibland!
Nicke och Micke hade oxå jättekul, och det var jätteskönt eftersom vi kommer jobba på dethär fler gånger, det känns verkligen bekvämt nu :)
Vi fick inget riktigt material filmat, men det viktigaste är att de har satt sig in i rollerna nu och de har verkligen gjort det BRA! Så imorn blir det filma!

Ser verkligen fram emot att jobba med dethär, kan knappt vänta tills imorn och kan knappt vänta tills i sommar när jag får göra ÄNNU större projekt! =D

Hörs senare!
//Alexander

Söndagsparty!

Sitter och kollar på Söndagsparty på 5an, och en av gästerna är Thorsten Flinck. Jag tror jag hittat min nya idol! Har Aldrig sett nått han har gjort, men fyfan vilken härlig attityd! :D   Riktigt självgod men riktigt försiktig med det ändå!
Nu kom precis Kevin och Michel Bacon in, så får vänta lite med att skriva :)

Noticer under sändning:

Jäklar va Kevin fått mörk röst. Vad har han hållt på med? Senaste jag såg han i, som jag kommer ihåg, är Hollow Man men då lär rösten mer ljus.
...
Att se the Bacons sjunga hej tomtegubbar va nog dagens roligaste!
...
Kevin svarade precis min fråga, tydligen så har han fortsatt med musiken. Undrar om han spelat mer efter sekelskiftet än innan, det skulle förklara den djupare rösten.
...
Okey, herr Flink föll nu från idol-ranken pga. Otroligt pinsamt dålig engelska...
...
Åh herregud, Flinks engelska är ren tortyr...
...
Men va fan? Kevin Bacons repliker. Nr 1: "Yes." Nr 2: "No." Vad är dethär?!
...
Vad använder dom för kameror i Stockholm? Kvalitén påminner om den man ser såfort det ska se gammalt ut, inspelat på 80-talet?
...
The Bacons musik innan reklamen, fan de va ju riktigt bra! =)  Kevin Bacon är rätt underskattad egentligen. Väldigt bra skådespelare och tydligen jättebra musiker! Men VARFÖR låter kanal 5 oss inte höra resten av låten innan dom bryter till reklam!
...
Passade på att IMDBa Kevin Bacon för att se vilka filmer han gjort de senaste åren, och även fast han vart rätt upptagen som skådespelare så är det bara tre (vad jag vet om iallafall) som kommit och blivit kända i Sverige. "In the Cut", "Mystic River" och "Frost/Nixon".
...
Slaffshångel i live-vigseln, följt av Björn Skiffs som sjunger Hooked on a feeling. 5an har verkligen speciella storsatsningar. Inte för att klaga på F&F dock! De är fortfarande de bästa som svensk tv har!
...


Då va de slut! Tyckte verkligen det va kul med under-sändnings-bloggande! Det blir det nog fler gånger =)


Hörs senare!
//Alexander

Grillning igår!

Om ni som läser undrar varför ja börjat skriva kortare inlägg så är det för att jag tänkte ge bloggen en starkare inriktning på film och media i allmänhet, och mindre av "migsjälv". Kommer rätt mycket bra nu framöver, så det blir rätt mycket skriva. Nästa som jag ser blir Xmen Origins: Wolverine (heter bara Wolverine på svenska av nån anledning...) på fredag! Har verkligen längtat efter denhär, och eftersom jag läst comicsen Wolverine Origins som filmen är baserad på så blir det extra spännande att se hur den blir på film! Mer om den på fredag natt/lördag =)

Annars kan jag berätta att jag, madde och cicci var och grillade igår! Var verkligen jättehärligt, men eftersom jag inte har nå bilder eller så från de så är det roligare att se Maddes inlägg om det =)

Hörs senare!
//Alexander

Pressen på utställningen?!

Helvete va ja blev nervös nu. På ett bra sätt!

För er som inte vet det så går jag en kurs i multimedia på Högskolan Väst i Trollhättan. I den kursen så håller jag nu på med en kortfilm som slutprojekt. Alla i kursen gör varsit projekt som sedan ska visas i Trollhättans Konsthall i 4 veckor.

Fick ett mail av Anneli (kursledaren) där hon berättade lite om utställningen i maj, och där stod det bl.a. "Vi möter PRESSEN den 13 maj kl 11.00 på konsthallen (kom gärna in då)." Pressen?!
Visst, hon hade pratat om att de Kanske skulle bjuda in nåra journalister till vernissaget, men jag trodde väl inte det faktiskt skulle bli nått av det. Och jag trodde att Om det blev av så skulle dom bara komma och titta runt som alla andra, men nu ska vi tydligen träffa dom separat innan utställningen börjar! Kanske borde förberada en bra förklaring om filmen om jag skulle bli frågad nått om den?

Idag har varit en ashärlig dag, soligt och somrigt ända sen jag vakna. Säkert 25+ ute! Har varit med Oskar, vi har ätit glas och druckit energidrink i värmen. Sen när jag kom hem så ställde jag ut fågelburen igen så att fåglarna fick lite luft. Dom verkar verkligen gilla det, Aaron kvittrar och sjunger konstant! Pissen vågade sig ut oxå. Men hon vågade sig ut lite För mycket, för nu vet jag inte riktigt var hon är... Men hon kommer säkert tillbaka snart, det gjorde hon ju förra gången =)


Hörs senare!
//Alexander

Härlig kritik!

"När jag läser det så känns det som att den är i samma klass som en modern skildring på 'Sjunde Inseglet'."
Kan man få bättre kritik av en lärare!
Handledningen gick jättebra, Anneli läste igenom det färdiga manuset och tyckte verkligen om den!
Men som jag trodde så fick jag smisk för att jag inte ens kommit igång och filmat än... Hon sa att vi egentligen borde sitta och titta igenom råmaterialet istället nu... Eftersom det är så bråttom så blir det nog vanlig handhållen kamera istället för den komplicerade HD-kameran, och Premier (eller kanske t.o.m. Movie Maker...=( ) istället för Avid eftersom jag aldrig använt Avid förut, så sparar jag in på tiden... Ska oxå tjata som en galning på Nicke så att vi kan börja filma helst innan helgen. Tråkigt att tjata, men filmen ska vara inne den 11e maj...
Men det ska nog gå bra, jag blir så jäkla peppad när jag får så bra kritik så har verkligen energi för det nu!

Madde mådde började må dåligt i skolan förut idag så hon gick tidigt och kom hem till mig för att vila lite. Mysit att få träffa henne lite mitt i veckan oxå =)   Imorn är det våran 26 månaders dag! 2 år och 2 månader! Woho! =D

Hörs senare!
//Alexander

Handledning ikväll

Det blev ingen film igår. Madde ringde så ja fassna vid telefonen tills hon skulle sova vid halv ett, tror jag de va.
Sen va ja för trött för film, så jag la mig i soffan framför Animal Planet småsov lite sådär framotillbaka. Efter nåra timmar så hörde ja att de plinga till på datorn och såg att Nicke skrev på msn. Vi snackade fram till halv 5 nånting, sen gick ja o la mej o somna på en gång. :P

Fick en till mobilräkning idag på lite under 700kr. Fan, dom där jävla sms-biljetterna jag var tvungen att använda när jag inte hade råd me busskort för nån månad sen jagar mej fortfarande. Över 300kr va bara bussbiljetter. Skit.

Ikväll blir det handledning i skolan, och jag kommer få stryk av Anneli (kursledaren) för jag inte ens börjat filma på min kotrfilm som ska va klar om en månad... Inte för att jag nte förtjänar det dock, är otroligt dålig med detta projekt just nu. Får bara hoppas att det går Fort när vi väl börjar filma.
Innan jag åker dit så ska ja kolla på "Det Sjunde Inseglet" som jag fick låna av Anneli! Ska bli jättespännande =)

Förresten, Woho! Hela FEM Prenumeranter! ingen jättestor grej egentligen, men för Mej så är det jävla kul ^^


Hörs senare!
//Alexnader

Igår, idag och stegnöjd

Det blev jättemysigt igårkväll! Jag och madde har inte haft så gosigt på länge, vi fick båda två en såndär nykär-igen känsla ^^
Va tvungen att sova rätt bra igårnatt eftersom jag skulle vara ledsagare idag och träffa Oskar, och det kräver energi och tålamod, så jag åkte hem vid 23:10. När jag kom hem hann jag sätta på datorn, modemet, öppna Firefox och gå in på msn, men eftersom datorn är Rätt långsam så la ja mej i sängen och väntade. Sen va de kört. Vaknade ca 4:40 av at Nicke ringde och var pratglad. Han hade varit hos nån kompis och gick hem så han ville ha nån att prata med som underhållning :P
Somnade direkt efter vi lagt på.

Idag gick allt som väntat, träffade Oskar och det gick bra. Hann ville hyra en film så vi gick och hyrde "De Ofrivilliga" på Hemmakväll. Tyvärr så va Oskar alldelles för rastlös för att sitta och titta på filmen så det kunde ja inte heller, vilket gör att ja inte hann se tillräckligt bra för att göra nån slags recension... Crap... Men av det jag såg så var den bra och underhållande iallafall.
Sen vart det iväg till Christina, och vi gick till pizzerian så hon fick köpa en Falafelrulle och jag en cola, sen gick vi hem till henne och såg halva Anastasia. Tror jag ska börja samla på Disneyfilmer och andra animerade, de är jäkla bra. För att inte tala om de klassiker som finns. Lejonkungen o.s.v.
Det gick inga bra bussar hem, så jag tog en promenad. Frös som fan, men när jag kom hem så va ja rätt nöjd eftersom jag (för första gången, sorgligt nog...) kom upp i över 10.100 steg med stegräknaren! ^^

Nu är jag hungrig som fan, så ska ta nått att käka och sen blir det "Ballar av Stål" på femman, sen blir det nog en film =)
Beroende på vilken det blir kanske jag kommer med nån mini-recension ikväll!

VEM är förresten bloglovin'-prenumerant nr.4? =D
Äntligen åtminstånde En till!

Hörs senare!
//Alexander

Iväg till Madde

Blir ett kort kort inlägg idag.
Idag mår jag mycke bättre så nu ska jag snart iväg till Madde!
Hoppas hon fortfarande är sjuk så de finns nått kvar att pyssla om ^^

Igårkväll blev rätt intressant. Pratade me Madde tills halv ett tror ja det var, sen skulle hon sova. Några minuter efter vi lagt på så ringer hon igen och säger att hennes syster är vid Lidl nästan där jag bor och är full och borttappad! x'D
Så jag gick ut och följde henne hem så hon inte behövde gå hem ensam genom stan. Hon skrattade och fnissade oavbrutet ända tills vi kom hem till henne! Jag stannade en stund och snodde nåra av henne s pommes me västkustsallad som hon hade köpt påvägen hem, sen gick jag när hennes kompis Timon kom. Kul kväll! Även fast jag mådde illa hela tiden. Försökte att inte tänka på det, och det gick faktiskt rätt bra. Verkar som jag behöver bli distraherad när jag mår illa, kanske borde åkt till Madde igår ändå...

Hursomhelst så ska jag iväg snart, så ska försöka käka nått nu!
Kanske skriver nått ikväll när ja kommit hem!

Hörs senare!
//Alexander

awesome =)

Nu blev jag faktiskt lite stolt... Han som skriver filmbloggen jag läser frågade om nya intressanta ämnen att skriva om, och jag skrev in ett förslag. Nu när jag gick in och kollade så hade han tagit med det och lagt in hela förslaget i inlägget! Rätt coolt tycker jag ^^
Mitt förslag och hans inlägg hittar ni Här!

Nått som är mindre awesome är att jag mår Skit... Jag gick till hemköp tidigare idag och skulle köpa lite nudlar, och i kön till kassan så stod de en gubbe bakom mej som stank Otroligt starkt av cigarettrök! Jag höll bokstavligt talat på att spy! Illamåendet har Fortfarande inte gått över... Skittråkigt eftersom jag funderade på att åka till Madde idag oxå... Men vill ju inte riskera att sitta och spy på bussen och inte heller att ligga och spy på Madde...

I ett annat ämne, nu verkar de flesta märkt att jag är en kommentars-junkey! Har nya kommentarer på både nya och äldre inlägg varje gång jag loggar in, och jag blir verkligen glad =)

Nu ska jag gå och lägga mej igen, ska försöka sova lite till så kanske jag mår bättre sen... Fyfan för vidriga ciggstinkande fyllos...

Hörs senare!
//Alexander

Härlig dag

Vaknade med stålande sol som sken rätt i ögonen. När irritationen lagt sej och jag hade gått upp så insåg jag att det var otroligt fint väder och fick dåligt samvete för att jag bara satt inne. Rengjorde fågelburen ute och sen kom grannen med två bra idéer. Ett att jag kunde Ha dom ute själva i buren när det var så soligt, eftersom ingen katt eller så kommer åt dom ändå. Och två va att jag skulle köra in nåra pinnar där som dom kunde tugga på, och det gillade dom verkligen!



Fåglarna ute i solen. Aaron längst upp och Kalle på pinnen nedanför.
Hade inte satt in pinnarna än så därför ser dom så uttråkade ut =P


Katten fick komma ut oxå. Först vart hon rätt rädd men sen börja hon utforska. Och för första gången så släppte ja min larviga rädsla om att hon skulle springa iväg och inte hitta hem och följde inte efter henne överallt. Jag bara satt på trappen till huset och det visade sig att detvar en mycke bättre taktik än jag väntade mej. Pissen gick bort en stund sen kom hon tillbaka, sen gick hon bort en stund igen och kom tillbaka sen igen. Så höll de på ungefär en timme, sen gick jag in och lät dörren stå öppen. Efter en kvart så kom hon in av sej själv, tog lite gos och sen gick hon ut igen. Och så håller hon på nu fortfarande. Jättehärligt att se henne göra nått annat än sitta inne i en liten lägenhet =)
Får se va som händer om hon springer på grannkatten... Lär väl höra om hon gör det, hoppas bara inte katten springer efter henne in hit!

Madde älskling är förkyld så får se om jag pallrar mej iväg till henne sen ikväll så jag kan ta hand om henne! Isåfall så skriver jag nog inte mer idag, men imorn blir det blogga!

Hörs senare!
//Alexander

Dagen so far

Har precis sett på Talang, rätt kul! Nu blir det Flightplan på femman men först ska ja skriva ett kort inlägg om min inte så händelserika dag.

Tommy va här förut och lämnade en hundring som han va skylldig mej sen tacokvällen. Tjoohoo pengar!
Tråkigt nog kommer nog allt få gå åt till ledsagar- och kontaktperson-aktiviteter... Längtar verkligen tills lönen kommer nu...
Fixade lite mer musik på bloggens mp3 så nu är den fylld me "gamla godingar" från typ två år tillbaka...
Fixade nån slags fotogrej oxå, men den ser rätt billig ut så funderar på om de såg bättre ut utan den. Får se hur de ser ut när ja fått in lite bilder.

Filmen igår blev förresten "Tomten är far till alla barnen". Inte världens bästa film när man sett den hundra gånger men är de rätt sent och man är sugen på nått riktigt lättsmält så är den Perfekt!
Dessutom är det kul att se Katarina Ewerlöf, hon som spelar Sara, och se henne totalt utklassa Peter Haber som är en mycket mer erfaren skådespelare! Tror inte det finns många som kan spela rollen som ett sånt nervvrak till neurotisk passiv-agressiv hemmafru så bra som hon gör. Resten av gänget kan man ju diskuttera över, men huvudrollerna är iallafall väldigt bra spelade!

I ett helt annat ämne; för några dagar sen så skrev jag min mini-hyllning till Dove's kampanj för tjejers ökade självkänsla, och för dom som är intresserade av det så fick jag en kommentar från en tjej som heter Angelica (skrev hon i kommentaren iallafall), och hon ägnar tydligen hela sin blogg åt samma syfte! Tycker verkigen det är härligt med sånna som verkligen gör nånting för att förbättra, äntligen börjar folk sluta vasa passiva och börja agera! =)
För de som vill kolla in hennes blogg finns den här.

Nu är det som sagt Flightplan på 5an!

Hörs senare!
//Alexander

Röka tallbarr

Nicke var här idag, och medans vi satt och bara snackade så kom han med den lysande idén att vi skulle få Kribbz överstökad. Det gick... Sådär... Det var svårare än väntat att få det kul iallafall, och jag fick mina misstankar om att jag inte är den bästa Framför kameran bekräftade. Istället så gjorde Nicke en improvisation om en kille som missbrukade tallbarr! Brilliant! Det blev så jäkla kul att jag hade svårt att hålla kameran stilla, och ännu värre att hålla mej för skratt, vilket syns och hörs rätt bra i råmaterialet... Men vafan. Skyller på Nicke. Han blev För rolig.


Nicke i improvisationen

Ett smakprov: "Funderar på att göra slut med flickvännen också. Hon gillar inte mina tallbarrs-vanor. Hon kommer ju på mig. Hon skulle åka till Thailand i tre veckor. Kom hem fyra dagar för tidigt. Jag satt och kollade på telitubbies, tog mig på pungen och rökte tallbarr. Hon sa "vad fan håller du på med?". Jag sa "vad fan ser det ut som. Jag kollar på telitubbies tar mig på pungen och röker tallbarr.". Vad fan ska jag göra. Jag röker ju tallbarr." - Jag skrattar så jag dör!
Niklas Mellin - du är ett geni!


Efter det har det inte hänt så mycket. Madde va här en stund, hon hade varit på bibblan och kom förbi och snodde lite spagetti innan hon åkte hem igeh ^^
Efter det har jag spelat CoH och sett på tv. Känns som det är allt jag skriver om numera. Kanske borde ta en paus från spelandet och skriva lite recensioner på de filmer jag har? Det är ju lite tunnt på biofilmer just nu, men när Wolverine kommer så blir det skriva! Plus att det kommer några fler filmer mot maj - juni som jag ska se och recensera =)
Som sagt ser jag fram emot Johan Falk filmerna! Ska se Johan Falk - GSI när den kommer, tror det är i maj.

Förresten så kommer det fler och fler besökare hela tiden nu! Askul!!!! Önskar bara att antalet prenumeranter var lite högre... Har lagt till en snyggare knapp nu så det blir roligare att klicka på den (hint...hint...)!
Ni som läser nu, hur tycker nu bloggen blir? Har ju ändrat ganska mycket, men är inte alls klar än. För det första så vill jag ändra headern till en egen bild. Den som är i bakgrunden nu är en googlad bild och det känns inte så kul. Vill ha en som jag har tagit/gjort själv men som smälter in så bra som den jag har nu gör. Det andra jag vill göra är att ge hela bloggen nånting som gör den mer personlig. Nått som kan få bort denhär mall-baserade looken.
Vill väldigt gärna ha tips på båra två! Så ni som vill, Skriv skriv skriv!!!

Nu ska ja sätta på en ny film och gå och lägga mej! Varannan Vecka tog precis slut :P

Hörs senare!
//Alexander


Kom på en till utmaning till alla mina miljoners läsare. Tatueringar!
Jag vill väldigt gärna ha en tatuering, men är inte säker på vad jag ska ha. Jag vill ha nått som är Riktigt nördigt och Riktigt...mej ^^
Funderar på Venom-symbolen. Riktigt snygg, Riktigt cool och Riktigt nördig! Hittade ingen snygg bild men googla venom så kommer de upp massa bilder.
Så utmaningen är alltså Förslag på nörd-tatueringar!!!

Hörs senare
//Alexander

Ny spelare

Så ja! Nu har jag en ny snyggare mp3 på bloggen =)
Don't worry, Madde huney, jag tog bort autostarten!

Såg förresten att jag har besöksrekord delux idag! 26 besökare! =D

Hörs senare!
//Alexander

HAHAHAHA!!!

Det går inte att förneka! South Park må ha förändrats, men det är fortfarande nått av det roligaste som går att få tag på!
Kolla bara på dehär klippen ur avsnittet där dom gör narr av The Jonas Brothers som hjälper Disney sälja sex till småtjejer och sedan säger åt alla att bära "purety rings"!  Fast musiken är SÅ klockren! Love you Bay-Bay! x'D

Nån som ser en likhet mellan dessa tjejer och johan palms sinnessjuka fan Anna-lisa från idol...?


O här är ett till ^^



...Because Christians are RETARDED! x'D


Så jvla bra!!!
De va allt ^^

Hörs senare!
//Alexander

Äntligen

Vill bara passa på att hylla varumärket Dove för deras "for real beauty" kampanj!
Deras workshops för ökad självförtroende och bättre självinsikt är verkligen något som gör mej glad!
Äntligen Någon som gör mer än slänger in en 15 sekunders reklamfilm för att tjejer ska kunna se sejsjälva som finare bara för att få en bra image! Självklart inser jag att Dove har lite image i tankarna oxå, men de gör åtminstånde något riktigt för att hjälpa!
Dove! I Salute You!

Förresten, om någon vet fler som gör insattser för tjejers självkänsla så tipsa gärna i kommentarer!
Blir bara glad av att se sånt =)

Hörs senare!
//Alexander

Irriterande saker

Nu får det fan va nog. Jag börjar tröttna på allt skit som är "populärt" just nu. Har på tv:n och ser inte mindre än Fyra reklamer  i rad om jävligt korkade saker.
Nummer ett
var såklart A Camp. En av Sveriges mest överskattade artister. Är så jäkla trött på värdelös musik som åter och åter igen visas i tv.
Nummer två
va Hannah Montana - The Movie. Att dom talade svenska i filmen säger allt, detta är inget mindre än en patetisk barnfilm. Googlare även Miley Cyrus, hon som spelar Hannah Montana, och det första som kommer upp är 4 bilder på denna 92a halvnaken. Härlig förebild för hennes målgrupp...
Nummer tre
var ännu en av sveriges mest överskattade sångerskor Veronica Maggio. Har hört hennes låtar Om och Om igen när jag jobbade på Max (dom vägrar att spela nått annat än svensk musik i deras resturanger) och jag kan helt ärligt säga att det är rent skit. Som sagt, trött på värdelösa "musiker".
Nummer fyra
är inget mindre än Brolle jr.s The Buddy Holly Musical. Som jag har förstått det så är det en musikal om en amerikansk rock n' roll artist som var aktiv 1957-1959 och tydligen var han ganska framgångsrik men dog i en flygolycka. Där kan jag faktiskt förstå att det finns de som uppskattar en musikal om en stor artist, men det är en så otroligt tråkigt gjord så man blir bara trött på den. Den skulle lika gärna kunnat heta Brolle Jr The Musical, eftersom allt fokus ligger på Brolle som person och inte hans roll i musikalen. Dessutom tror jag att målgruppen för denna musikal är alldelles för liten för att göra reklam i tv, och så ofta.

Jag hade egentligen mer saker att klaga på, men nu började Du är vad du äter, så jag blev helt distraherad och glömde bort vad jag skulle gnälla på. Men det kommer nog senare, så ni som är trötta på min negativitet kan ignorera nästa inlägg. Alternativt ignorera tillägget till det här inlägget, beroende på hur jag gör. Iallafall, alla som har åsikter om de fyra punkterna kan gärna skriva i kommentarer, vill gärna höra vad det är som gör dessa saker så jäkla populära.

Hörs senare
//Alexander



Kom inte på vad jag skulle klaga på, men såg en ny grej som jag blev otroligt irriterad på. Caroline af Ugglas. Hon går ju oxå på tv me hennes nya skiva. Fyfan va hon är värdelös. De va bara de ja ville säga.

Hörs senare
//Alexander

Strömavbrott och Champions Online

Strömavbrott igår, lite jobbit. Satt framför datorn och hade precis gjort mat oxå så ja fick tända ett värmeljus och ta me de vart ja än gick, eftersom ja inte har nån ficklampa. De va rätt sent, så de va inte mycke mer att göra än att gå och lägga mej. Grannen fick hjälpa mej fixa tillbaka elen imorse, de va visst bara en propp som hade gått. Inte så mycket mer att skriva om det, men jag har inte så värst mycket att skriva om alls idag. Börjar faktiskt tycka de är lite tråkigt att blogga, får ju aldrig upp antalet besökare... Hade gärna skrivit mer om film och media i allmänhet, men känns som jag fortfarande lever lite utanför den världen...

Såg att det nu kommit ett release-datum för Champions Online, uppföljaren till City of Heroes. 2 Juni ska det släppas, och de ser ut att bli askul! Såg oxå att det kommer släppas till Xbox 360, och det är Ännu mer awesome!
Ledsen att det har varit så tunt på bloggen, men som sagt... Börjar lessna lite.
Skriver nog mer sen.

Hörs senare
//Alexander




Justeja, glömde ju att jag har städat i flera timmar oxå. Ända tills den jäkla damsugarslangen gick av... Hoppas verkligen de går att fixa me silvertejp eller så, för ja har verkligen inte pengar att lägga på en ny damsugare...
Så här blev de iallafall efter ja städat, försökte lägga ihop en snygg panoramabild på hela vardagsrummet, men de gick åt helvete. Skit samma, så viktigt är det inte iallafall.


Jäkla mobila bredband

Idag när jag satt och tog hem en uppdatering på CoH, onlinespelet ja kör, så kommer en ruta upp där de står att jag nu har överskridit gränsen för max nerladdning denna månad, och kommer få kraftigt reducerad bredbandshastighet. Blev chockad eftersom jag har 3 och dom ska inte ha någon sån gräns. När jag sen kollade brevlådan så hade jag ett brev från dom där det stod att dom nu infört en sån gräns... Tack för att jag fick veta så långt i förväg... Kommer ha jättelångsamt internet resten av månaden, och om jag tar hem mer än 20gb så kommer jag få reducerat igen den månaden... Perfekt...

Annars har det varit en rättså händelsefri dag. Längtar som fan tills lönen kommer... Ska bli skönt att betala av de skulder jag har och Äntligen få chippa xboxet... Plus att jag behöver inte snåla som en galning när jag jobbar, för eftersom jag jobbar som kontaktperson och ledsagare så måste jag lägga ut för de aktiviteter vi gör i förhand och eftersom jag inte har haft några pengar till de så har de blivit snålsaker i två veckor nu... Men som sagt, de är över när lönen kommer.
Ska bli skönt att få fylla på kylskåpet och skafferiet oxå, börjar bli trött på att allt är slut.

Apropå mat. Har kännt ett Jättesug efter väldigt många specifika maträtter på sistonde! Visst brukar jag alltid va sugen på nått speciellt, men inte såhär många samtidigt! De jag kommer på just nu är (inte i ordning)
  • Pappas lasange
  • Mammas pasta med baconsås
  • Mormors kyckling i ugn
  • Morfars spagetti o köttfärssås
  • Morfars grillmat
  • Jannes grillade kycklingfiléer (Janne är mammas ex, mina småsystrars pappa)
  • Jensens Böfhus's All You Can Eat Baby Back Ribbs... Dreggel dreggel...
Nästa gång jag åker upp till sthlm så ska ja försöka trycka i mig Minst en av varje... Blir mycket att stå i!
Inte världens mest intressanta inlägg, jag vet... Men man kan väl fan inte va intressant Hela tiden :P


Hörs senare!
//Alexander

Framsteg med myrsteg

Nu är en av sakerna på listan klar iallafall! Har ÄNTLIGEN skrivit klart manuset till kortfilmen! Skulle vart klart för länge sen, men jag är glad att det är klart nu iallafall... Titeln blev "HJÄLP". Baserat mest på själva känslan när jag läste igenom det hela, kändes som ett rätt passande namn. Inte för att det var så dåligt så att jag skrek hjälp, utan för den passade in helt enkelt :P

Har varit hos madde hela helgen. Först va vi i Frändefors hemma hos henne sen åkte vi till Brålanda för att äta påskmiddag och leta ägg! Det var rätt kul faktiskt, jag hittade mitt först av alla. Yey me... På kvällen blev det påskbrasa. Första gången jag ens hörde talas om det, men folket här verkar fira påsk som det vore nyår kombinerat me valborg. Stor brasa och fyverkerien och smällare överallt! Elden spred sig till gräset brevid, men de va tydligen gräs som va torrt och tråkigt så de va bara bra att det brann upp. Jag och madde tog tillfället i ackt och tog varsin brinnande pinne och tuttade på resten av gräset. Pyroman för en kväll! Askul!!!


Brinnande gräs - ser inte så mycket, men elden e cool! Tack madde älskling för bilderna!



Helvetet? Nä, bara madde som är jävligt bra på¨att ta awesome eldbilder!


Efter brasan så va alla sågna på film. Det blev en bränd version av Marley & Me. Ville inte se den så egentligen, men ja kunde ju inte bara gå därifrån... Va glad att det inte blev Slumdog Millionare, som dom pratade om ett tag för då hade jag nog gått nån annan stans ändå. En Owen Wilson komedi kan jag "stå ut" och se som bränd, men aldrig något 8-faldigt Oscarsbelönat :P
Hursomhelst, Marley & Me va Asbra!!! Den va inte alls som man tänker sig från början, ännu en smörig komedi med samma gamla Owen Wilsom som ALLTID bara spelar SIG SJÄLV. Nej, nu hade någon äntligen tyglat Wilson från att köra sin enda roll och fått in honom i någonting mer seriöst och med lite mer inlevelse. Något man kunde ta på allvar och se karaktärer istället för den roliga skådespelaren och ändå hålla det roligt! Hurra!
Själva filmen då, sån jäkla känsla! Den var lite episk faktiskt, i och med att man följer parets liv från det att dom skaffar hunden tills det att hunden dör. Slutet är otroligt sorgligt, kämpade med att hålla tillbaka tårarna så gott jag kunde. Kommer inte ihåg när jag senast blev såhär rörd av ett snyfft-slut. Men iallafall. Får ni chansen, SE DENHÄR!!

Nu till tråkigare saker.

Slängde sista paret linser idag... De var x-antal MÅNADER för gammla och jag har slut på linsvetska så jag sov me dom hela helgen, men nu fick ja svälga min stolthet och ta ur dom vilket leder till att jag får gå runt med mina glasögon i minst två veckor nu. Glasögonen som för övrigt saknar en såndär plupp som ska sitta mot näsan, så dom skaver rätt irriterande och åker ner jämt och ständigt. Kan inte vänta tills jag blir rik och gör ögonlaserbehandling så jag slipper linser+glasögon en gång för alla... Tänk att vakna på morgonen och se bra UTAN att ha snustorra ögon (för att linserna sitter i)!! Skulle vara härligt...
Vad mer har hänt..?

Jo, ja va ju i Göteborg med Oskar förra veckan! Vi var och såg Monsters VS Aliens i 3D, och även den var Otroligt bra! 3D blir bara bättre och bättre dessutom så de blir ännu roligare och se dom animerade filmerna =)
Men jag har lovat migsjälv att ALDRIG MER se en animerad film på svenska... För det första så förstör dom svenska rösterna en stor del av filmen, men på bio så är det småungarna som är värst... Småungarna som omringar en, dregglar, skriker och skrattar åt alla skämt trots att dom inte förstår några av dom. Dock inte för att klaga på de skämt riktade mot vuxna i animerade filmer. Tvärtom, det är ett stort steg att få ut småglinen ur bion och tillbaka framför bolibompa! Hurra för det! Ska bli kul när Ice Age 3 kommer! Då blir det 3D och engelska så att man slipper småungarna och kan gå på bio med riktiga människor!   (jag hatar inte barn. bara när dom stör mig. HAHA)
Efter bion så gick vi runt och letade efter en hyffsad pizzeria med kebab, men det tog en jävla bra stund. Dock hittade vi FEM sushiresturanger när vi gick runt! FEM stycken på mindre än 20 minuter! Jag visste att göteborgarna gillar fisk, dom har ju sin fäskekörka o allt dedär, men vafan!
Sen har det inte hänt så mycket mer, och jag orkar inte skriva så mycket mer nu ändå =)

Hörs senare!
//Alexander


Nytt dator-mål

Har hittat en annan dator som jag ska försöka skaffa. 300 kr dyrare än den första men med 4 Gb interminne och 360 Gb hårddisk, och dessutom mycket snyggare. Inte illa! Kostar 7579kr, med tre års försäkring inräknat.. Mycket pengar, jag vet, men jag tänkte oxå ha den ett bra tag så då får de kosta om den ska va bra. Morsans kille har ju företagsrabatt oxå, kanske kan använda den för att dra av nåra hundralappar? Får se, sist ja använde den så fatta ja inte hur det fungerade, vet inte om det är nånting som han förlorar på på nått sätt om nån annan än han använder den så får se hur de blir med det. Dator blir det hursomhelst =)


Datorn


Nu ska jag iväg till Torp med Mattias, ska nog bli rätt kul =)
Nicke kommer nog över sen för o hjälpa mej spela in Kribbz!
Skriver nog mer sen när jag kommit hem!

Hörs senare
//Alexander

Filmbloggstävling

Är med i tävlingen igen =)
Klicka Här för att komma till tävligen! En grym filmblogg!

Förresten... 11 besökare idag, bara en enda kommentar... Tråkit... ='(

En liten förbättring

Nu har jag jobbat lite på bloggen. Den är långt ifrån klar, men jag tycker iallafall den blev lite bättre.
Försökte lägga till en mp3, men har glömt hur man gör när man inte har egen server... La till en från youtube istället, men är inte allsw nöjd med den. Vill att själva filmerna ska försvinna och ge den mörkare färg, men det går inte. Nån som vet nått bättre man kan använda?
Nu har jag grejat me olika saker i bloggen och kollat South Park sen 23:00 (klockan är nu 04:18) och nu är jag Trött...!
Ska gå och sova, lite halft besviken på att jag inte fick bloggen bättre... Men men, får fortsätta och kämpa med den...

Glömde förresten att länka till Lollo i mitt förra inlägg! Hon var snäll och gjorde det på sin så då lovade jag att göra samma sak! (klicka på Lollo så kommer du dit)
Gonatt alla!

Hörs senare
//Alexander


P.S. Ni som läser får väldigt gärna skriva en rad i kommentarer, bara ett hej eller vadsomhelst så att jag vet vilka som läser =)  D.S.

Besöksrekord!

Holy Shit! Såg precis att jag har haft 7 besökare bara idag! Och ingen av dom är jag! =D
Får verkligen börja skriva lite mer så att jag inte sviker mina trogna fans! ;D
Ska ta me kameran överallt också så jag kan lägga in bilder till alla inlägg!

Hörs senare
//Alexander

Nu får det fan vara nog

Nu börjar jag tröttna riktigt mycket på mig själv. Jag har massa saker som jag bara skjutit upp åter och åter igen. Kanske inte så stora saker, men jag har aldrig sett migsjälv som nån som gör sånt förut, och jag tänker fan inte bli det heller.

Detta är saker jag ska ta igen (INTE i ordning)

  • Få hit Nicke och göra Kribbz, min parodi på MTV Cribs
  • Skriva klart, och tvinga migsjälv att göra bildmanus för kortfilmen
  • Jobba fram en väldigt försenad titel på kortfilmen
  • Sätta igång och filma, som jag borde börjat med redan
  • Skriva klart ansökningsblanketten till DI
  • Hämta färgade papper åt Madde som hon ville ha från min skola
  • Ordna upp ny budget, och göra ännu en till sommaren
  • Ordna bloggen, göra den snyggare och möjligtvis lägga in en musikspelare
  • Chippa (flasha) Xboxet som jag skulle gjort när jag köpte den. Det har gått snart en månad tror jag.
  • "Betala" tillbaka utekvällen som Adam bjöd mig på för Länge sen
  • Slänga ut godis, chips och annat skit och ersätta det med frukten dom äntligen börjat sälja på torget igen (som jag egentligen tycker om mycket mer ändå)
De är dom jag kan komma på nu. Får skärpa till mig nu, blir besviken på mig själv.

Till roligare ämnen!

Idag har varit jättehärlig, jag har jobbat hela dagen men har lyckats vara ute i solen hela tiden!
Först träffade jag Oskar, han jag är ledsagare åt, och vi tog en promenad vid sjön som sedan utvecklades till jackt på fiskar och blodiglar i det grunda vattnet. Ascoolt, jag har aldrig sett en blodigel på riktigt förut och nu försökte dom suga sig fast i fingrarna på mig!

Efter det så skulle jag träffa Christina, hon jag är kontaktperson åt. Hon skulle till Vgb och köpa busskort så vi åkte dit och gjorde det. Sen tog vi en promenad tillbaka till Vargön där hon bor. Jättehärligt! Sol hela tiden =)   Passade på att sätta på stegräknaren på mobilen, och mellan vänersborg och vargön fick jag 7300 steg. Rätt bra tycker jag ändå! Tog 1h 15m att gå, en halvtimme mer än det brukar ta för mig. Christina är lite långsammare än jag =P

Har inte så mycket mer att berätta just nu. Längtar så otroligt mycke tills jag kan skaffa den bärbara jag vill ha... Vill kunna sitta nere vid hamnen och skriva... Och spela när jag känner för det... =P Men tror faktiskt det blir mer skriv än spel om jag får chansen...

Hörs senare
//Alexander

Dator?

Tror ja hittat en dator ja ska spara till! Den kostar lite, men jag VÄGRAR köpa en dator som laggar som en gammal kärring om nåra månader så den ska ha Bra processor och bra me RAM minne. Hittade en på Elgiganten för 5490 kr, med Intel Pentium Dual-Core processor och 3GB RAM. DEN blir det nog =)
Fast har nog inte råd förän i sommar... Om jag inte på nått magiskt sätt får tag i pengar innan dess.. Vore skönt med en Egen dator som Inte laggar och som jag kan ta me överallt. Skulle bli mycke lättare att skriva då oxå, om ja slapp vänta tills jag kom hem varje gång ja kommer på nått ja vill skriva ner..


Datorn!
Om någon skulle bry sej så mycke så har ja länkat till specifikationen, någon som är bra på datorer kanske kan kolla om ja har missat nått dåligt eller extra bra me den?

Svensk film påväg upp, Äntligen!

Var på bio igår och såg Män som hatar kvinnor. Gick in helt utan förväntningar men jag blev otroligt förvånad! Den va så jäkla Bra!!! Nu är ja rätt trött och ofokuserad, så ja kommer nog inte gå in så djupt i mina tankar om den, men ja har ändå nåra intressanta saker ja ville berätta om! Först och främst skådespelarna, Nyqvist och Rapace. Ingen av dom börjar med särskillt stort intryck, Nyqvist börjar som samma gamla Nyqvist och Rapaces första repliker låter väldigt forcerade, men när dom börjar spela mot varandra så får dom helt otrolig inlevelse! Blev verkligen imponerad av deras samspel =) Undrar om der var tack vare regissören eller om deras personkemi fungerade så bra... skulle gissa på det senare ;)
Regissören är dansk och inte så välkänd i Sverige, men Emmybelönad för serien "Ørnen - en krimi-odyssé".
Dom verkar ha haft rätt bra bugdet iallafall; 2 timmar och 45 min lång, många och bra skådespelare och väldigt många inspelningsplatser. Det var en scen där dom var i Australien (25 bilder exakt, satt och räknade ^^) och undrar om det inte var Australien, eller nått liknande land, dom var i för miljön verkade lite För autentisk för att vara uppsatt...!
Hursomhelst, otroligt bra film! Toppbetyg!    Ska nog läsa Millennium-serien, fan va bra story de va =)


Michael Nyqvist och Noomi Rapace


När jag kom hem så såg jag Patrik 1,5. Hade rätt höga förväntningar om den, alla hade sagt att den va så bra och jättekul, men jag blev faktiskt rätt besviken. Inte för att den var dålig som film, men jag skulle inte klassa den som en komedi eftersom den har drag som liknar en drama mer plus att den helt enkelt inte har så mycke i den som man skrattar åt. Visst, den har några tillfällen, men inte tillräckligt för att man ska kalla den en "kul film".
Ett stort misstag i filmen var dock att sätta in Thomas Ljungman som Patrik. Blev mest irriterad på hans oförmåga som skådespelare, och eftersom resten av skådespelarna gjorde ett bra jobb så tror jag knappast att regissören Ella Lemhagen är att skylla för detta misstag. Tror hon gjorde det bästa med det hon hade, men det hade vart kul att se någon i rollen som Patrik som kunde gett lite personlighet åt karaktären istället för att endast repitera inlärda repliker.
Nu är jag av med allt negativt, och kan ändå säga att trots allt som kunde vart bättre så va de ändå enb unbderhållande film! Kul att se Gustaf Skarsgård igen, och samspelet med Torkel Peterson är väldigt bra och dom gör sina roller som älskare trovärt och bra. Erkänner dock att det kändes lite weird att se två killar göra lite mer än hålla handen och småpussas på gatan... Inte för att jag är homofob, jag är väl bara...ovan... Känner inte så värst mycket för att vänja mig faktiskt, det kommer inte ut SÅ många filmer med gay-scener så ja tror ja kan lägga de "problemet" på hyllan. Gillar karaktärerna, och är glad över att fokuset ligger på Göran och inte på Sven eller Patrik. Detta för att Skarsgård är den enda som man orkar se i en ensam huvudroll och hans karaktär har samma drag. Patrik är jobbig att se för mycket eftersom han är så upp i anskitet hela tiden, och Sven tröttnar man på tillslut. Inte för att han är dålig, han är bara... jobbig... Avslutningsvis, för tunn story. Efter en timme så börjar man tröttna och man kan liksom räkna ut hur det kommer att sluta och så slutar den precis som man räknat ut.
Summering: Rätt bra film, men med lite för mycket nackdelar.




Svensk film har blivit Mycket bättre de senaste åren! Tror man har blivit lite modigare i att sattsa på större projekt, och undrar om det inte är framgångarna hos Arn som är grunden till det. Får hoppas att detta är slutet på taskiga kriminaldramer utan själ som spottas ut en efter en. Syftar på de senare Beck och Wallander. Nått som gör mej glad är att de polis-filmerna med Kvalité äntligen blir uppmärksammade igen. Vi får åter igen se vår enda svenska actionhjälte på vita duken! Pratar såklart om Jacob Eklund som Johan Falk (Noll Tollerans, Livvakterna, Den Tredje Vågen) ! Det ska komma ut inte mindre än sex nya filmer, varav den första heter "GSI - Grupper för Särskilda Insattser" och har premiär nu i vår. Restrerande går på TV och DVD. Det som gör mej irriterad är dock hur dom väljer att presentera dom... Istället för att börja med att presentera filmerna en och en så att dom får lite karaktär, så skriver dom just "6 nya filmer" i trailern på bio... Som om de vore vilken tom Wallander som helst... Aja, får hoppas att publiken kan se briljansen, och uppskatta de kommande filmerna för det dom är. I övrigt ska Mikael Tornving vara med iallafall den första i serien! Ska bli otroligt kul och se han som skådespelare i en seriös roll. Även om hans karaktär är rätt kul av sig, men förstår ju att han inte kan gå från gapskratt till iskall på en gång.


Jacob Eklund som Johan Falk i Livvakterna


Hade mer att skriva om, men hade glömt bort va de va... de va mer om svensk film och hur den blir gradvis bättre iallafall... skriver som om ja kommer på de...

Hörs senare!
//Alexander

RSS 2.0